Fjern støj fra arbejdspladsen

Overskriften her lover måske nok lidt mere end den kan holde, og det er nok de færreste steder, at det er muligt helt at fjerne støj fra en arbejdsplads. Der findes dog mange muligheder for at mindske den, og dette kan også være rigtig fornuftigt, set fra virksomhedens synspunkt.

Undersøgelser viser nemlig, at der er rigtig mange mennesker der ikke blot er udsat for støj på deres arbejdspladser, men som er decideret skadet og plaget af det. Sidder man i et miljø, hvor der er meget støj, der er generende, kan det være svært eller nærmest umuligt yde sit bedste. Dette er både begrænsende for den enkelte ansatte, men i høj grad også for virksomheden, der ikke får det bedste ud af sine ansatte.

Der findes naturligvis den helt enkle løsning og investere i hovedtelefoner med støjreduktion. Dette kan holde støjen ude, men det hindrer også det sociale aspekt, og desuden er det langt fra alle, der vil bryde sig om, at skulle sidde med dem på en hel dag.

Tre ting man kan gøre som virksomhed

Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø har beskrevet, at det primært er tre metoder til at dæmpe støjen på en arbejdsplads. Det afhænger naturligvis meget af arbejdspladsen, og hvilken type det er osv. Det giver sig selv, at det vil være svært at begrænse støjen på en byggeplads, men her er høreværn omvendt ofte påkrævet.

De tre ting man som udgangspunkt kan arbejde med, er at lave om på bygningen eller lokalerne, lav om på indretningen eller på måden man bruger rummet eller bygningen på. Det første og sidste råd kan være meget svære at kaste sig over, og kan kræve ret store investeringer.

Støjdæmpende indretning

Der findes mange muligheder inden for støjdæmpning, når det kommer til indretning. En af de nemmeste løsninger er skærmvægge, disse skærmer nemlig lyden og giver en bedre akustik. Dette kan især have en stor positivt effekt, hvis det er højttalende kolleger og småsnak, der er det forstyrende element.

Der findes også andre muligheder som troldtekt i loftet, der tager meget af den lyd der kastes rundt i et rum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *