Derfor skal tiden registreres

Der er mange udgifter forbundet med at drive en virksomhed. Hvis man ejer eller leder en, vil man naturligvis gerne have at disse udgifter er så lave som muligt, samtidig med at indtægterne er så høje som muligt. I moderne og ikke mindst teknologiske virksomheder, er det menneskelig kapital og dermed også tid, der er den vigtigste ressource.

Time IS money

Når tid er penge, er det helt naturligt, at det er vigtigt at tiden bruges så godt som overhovedet muligt. En af de største unødvendige udgifter forbundet med at drive en virksomhed er derfor også tidsspilde. Ikke nødvendigvis fordi man har medarbejdere, der ikke gider arbejde, men fordi tiden ikke bruges så godt som den kunne.

Som leder er man muligvis opmærksom på dette, men der er også en god sandsynlighed for, at man ikke helt er klar over, om tiden bliver brugt på den mest hensigtsmæssige måde. Den mest effektive måde, at sikre at tiden bliver brugt bedst muligt, er ved at registrere den.

Der findes mange værktøjer til tidsregistrering der gør det lettere at holde styr på, hvordan og hvornår tiden bliver brugt. Jo mere præcist man ved hvordan tid bliver brugt, jo bedre kan man planlægge og estimere.

Essentielt i projekter

Især hvis virksomheden arbejder med mange projekter, er det helt essentielt at have en stor viden og mængde data omkring tidsforbrug. Har man ikke dette, er det nærmest umuligt at kontrollere hvor meget tid et projekt reelt har taget.

Det er nemt at estimere et projekts pris, men hvis man har estimeret med et tidsforbrug for 100 mandetimer, og det viser sig, at det har taget det dobbelte, så er det solgt for billigt. Dette skaber enten utilfredse kunder, stressede medarbejdere eller et tab – måske endda alle tre dele.

Det er blot nogle af grundene til at data om tidsforbrug er så vigtigt for en virksomhed, der sælger varer eller ydelser, der er baseret på tid og tidsforbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *